BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két hét múlva lesz olcsó kormányfőnk és titkos kormányunk

Egy forintot kér csak miniszterelnöki juttatásként Bajnai Gordon, hogy a miniszterei mennyit kapnak, még egyelőre nem tudni, mert a kormény összetétele még titok. Bajnai ugyanis addig nem jelenti be, a neveket, amíg le nem tette az esküt.

Leghamarabb április 14-én lehet új miniszterelnökünk. Szili Katalin elmondta: a pontos menetrendet a Házbizottság jövő heti ülésén határozzák meg

Az Országgyűlés április 14-én, kedden szavaz a képviselői konstruktív bizalmatlansági indítványról, és még aznap esküt is tehet az új miniszterelnök - jelentette be a házelnök kedden, miután egyeztetett a parlamenti frakciók képviselőivel.

Ugyanazon a napon, április 14-én szavaznak a képviselők a Fidesz javaslatáról a parlament feloszlatásával kapcsolatban.

Bajnai Gordon csak azután árulja el, kiket akar a kormányában látni, hogy az Országgyűlés miniszterelnöknek választotta. A lehetséges kormányfő annyit mondott, „szigorú” feltételei voltak azért, hogy elvállalja a jelöltséget. Az április 14-e utáni napokban hallgathatják meg a parlamenti bizottságok a miniszter-jelölteket.

Sajtóértesülések szerint Bajnai Gordon egyebek mellett azt szabta feltételül a kormányfői jelölése elfogadásához, hogy szabad kezet kapjon a válságkezelésben fontos miniszteri tisztségek és egyéb személyi posztok betöltésében. Úgy tudni, hogy Bajnai Gordon már tárgyal a lehetséges jelöltekről, a például a pénzügyminiszteri és a gazdasági miniszteri posztok esetében.

Az SZDSZ új arcokat akar

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nem akarnak beleszólni, kik legyenek a Bajnai-kormány miniszterei, de azt várják a szocialisták jelöltjétől, hogy a főbb posztokon meghatározó változtatásokat tegyen.

Gyurcsány Ferenc távozása és az azt követő történések nem voltak könnyen kezelhetőek. Az SZDSZ-nek is nehéz döntéseket kellett hoznia - mondta Fodor Gábor, a párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Fodor szerint amellett is hitelesen lehet érvelni, hogy előrehozott választások legyenek, de a szakértői kormány mellett is tisztességgel ki lehet állni. Az SZDSZ az utóbbit javasolja, de a végső felhatalmazást a párt országos tanácsa adja majd meg.

Nem kell mindenkinek mennie

Fodor újra kijelentette, az SZDSZ-nek nincs szándéka koalícióba lépni a szocialistákkal, ugyanis őszintén azon vannak, hogy kívülről kell segíteni a válságkezelő kormányt. Mint mondta: "nem akarunk a hatalomból részt kérni. Azt akarjuk, hogy kezdődjön el a válságkezelés és a cselekvés."

Bajnai egy forintot kér

Havi 1 forintos díjazásért vállalja a miniszterelnökséget Bajnai Gordon, aki kormányfőként nem járul hozzá, hogy a közszféra béreit az inflációt meghaladó mértékben emeljék, tudta meg az Index.

A miniszterelnök-jelölt szerint ugyanis ezzel is ki kell fejezni, hogy a válságkezelés nem pusztán a nép megsarcolásáról, hanem a közös, mindenkitől áldozatokat követelő krízismenedzselésről szól.

A miniszterelnök-jelölt szerint ugyanis ezzel is ki kell fejezni, hogy a válságkezelés nem pusztán a nép megsarcolásáról, hanem a közös, mindenkitől áldozatokat követelő krízismenedzselésről szól. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.