BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tengeri konfliktus Kína és az USA között

A kínai hatóságok feltartóztattak egy amerikai hajót, amely véleményük szerint megsértette határaikat. Az amerikai fél szerint a hajó nemzetközi vizeken tartózkodott és Peking ok nélkül lépett fel ellenségesen.

A két hajó konfliktusára a Dél-kínai tengeren került sor a hétvégén. Az Egyesült Államok szerint a haditengerészet járművét nyolc méterre közelítette meg a kínai hajó, amely fölöslegesen járt el, mint hogy nemzetközi vizeken tartózkodtak – jelenti az AP.

A kínai külügyminisztérium sajtótájékoztatón ítélte el a USNS Impeccable viselkedését, amely – mint mondják – megsértette a kínai és nemzetközi jogszabályokat. Kína gyakorlatilag az egész Dél-kínai tengert saját területének tekinti és a nemzetközi megfigyelők szerint a mostani akció szándékos provokációnak tekinthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.