BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tölgyessy: visszaléphet az adócsökkentési tervtől a kormány

Tölgyessy Péter továbbra is úgy látja, a Bajnai-kormány nem szakértői kormány, mert az, hogy a pénzügyi és a gazdasági tárcához kívülről hoztak jelöltet és államtitkárokat, teljesen bevált gyakorlat Magyarországon, de továbbra is nagy a személyi folytonosság.

Az MR1_Kossuth Rádió által megszólaltatott alkotmányjogász az új kormány felállása után nem számít politikai átrendeződésre, az MDF szerinte továbbra sem áll nyíltan a Bajnai-kormány mellé, de több esetben támogatja majd, és abban sincs semmi rendkívüli, hogy az SZDSZ visszatalált a kormányhoz. Az MSZP ugyanakkor elérte a legfontosabb célt, azt, hogy nem lesz előre hozott választás.

A Bajnai-programról Tölgyessy azt mondta, a mostani számításoknál több százalékkal nagyobb gazdasági visszaesés jöhet, és nagyon úgy tűnik, hogy a három százalék alatti hiány csak ezekkel a megszorításokkal nem teljesíthető. Mivel a Valutaalap és az EU nagyon nagy eltérést már nem fogadhat el, a legegyszerűbb megoldás az adócsökkentésektől való visszalépés lesz, és a program csak a további talpon maradásra lehet elég.

Az alkotmányjogász szerint szakszervezeti megmozdulások biztosan jönnek majd, ám az érdekképviseletek nem egységesek, és nem valószínű, hogy ezek a megmozdulások elmossák majd el a Bajnai-kormányt, inkább a büntetőszavazat marad meg az emberek kezében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.