BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama aggódik, hogy Izrael elveszti türelmét Iránnal szemben

Barack Obama amerikai elnök arra kérte az izraeli kormányfőt, ne lepje meg az Egyesült Államokat egy Irán elleni katonai támadással - írta a Háárec című izraeli napilap.

 Az üzenetet az amerikai kormányzat egy magas rangú képviselője adta át, aki a napokban Izraelben tárgyalt, előkészítve Benjamin Netanjahu jövő heti washingtoni látogatását - számol be a hvg.hu az  MTI alapján.

Az, hogy Obama üzenetével nem várta meg a személyes találkozót az izraeli kormányfővel, azt mutatja: Washington komolyan aggódik amiatt, hogy Izrael elveszítheti türelmét az atomprogramjához ragaszkodó Iránnal szemben - vélekedett a Háárec.

Az izraeli kormányfő például még megválasztása előtt azt mondta: ha miniszterelnök lesz, nem hagyja, hogy Irán atomfegyverre tegyen szert, és ennek érdekében bármilyen eszközt kész alkalmazni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.