BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadás a sajtószabadság ellen? Az In-Kal Security miatt feleljen Draskovics - kéri a Fidesz

A Fidesz kérdésekkel fordult Draskovics Tiborhoz, mert szerintük durva támadás érte a sajtószabadságot, amikor a Magyar Nemzet beszámolója szerint erőszakosan akadályozták meg a lap fotóriporterét abban, hogy képeket készítsen a Központi Nyomozó Főügyészségről bilincsben elvezetett Hunvald György szocialista polgármesterről.

Koszorús László (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel közölte: azt szeretné tudni az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy milyen vizsgálatot indított a sajtószabadság elleni támadás felderítése érdekében, és ha még nem indított vizsgálatot, akkor mikor fog - idézi a baol. hu a távirati irodát.

A képviselő arra is választ vár a minisztertől, hogy a "sajtószabadság elleni durva támadás" fényében felülvizsgálja-e az In-Kal Security állami megbízásait és megengedhetőnek tartja-e, hogy egy őrző-védő magáncég emberei akadályozzanak egy fotóriportert munkavégzés során.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában az volt olvasható, hogy az In-Kal verziója szerint a fotóst csupán a balesetveszély elkerülése érdekében tolták arrébb, mert nekidőlt az indulni készülő rabomobilnak. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője sajnálkozását fejezte ki, de hangsúlyozta, hogy a lap fotósa nem a főügyészség, hanem az épület biztonságáért felelős külső szervezet munkatársaival került konfliktusba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.