BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Színjáték volt a BKV-vezér meghallgatása?

Elfogadta Kocsis István BKV-vezérigazgató szóbeli tájékoztatását és az általa bemutatott "közhiteles okiratokat" a közlekedési vállalat felügyelőbizottsága hétfőn. Kocsist olyan "aggályos ügyek" miatt hallgatták meg, amelyek állítólag akkor történtek, amikor még a Magyar Villamos Műveket vezette.

Szabó István, a felügyelőbizottság tagja, a Budapesti Trolibusz-közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Népszabadságot arról tájékoztatta, hogy a testület írásos nyilatkozatot kapott a vezérigazgatótól, amely szerint Kocsis István személyesen semmilyen hatósági eljárásban nem érintett, és átvette a vezérigazgatótól azokat az okiratokat, amelyek igazolják, hogy a feleségének nincs köze ahhoz az offshore céghez, amely egymilliárd forinttal tartozik egy horvátországi szálloda bérlése kapcsán a villamos műveknek. A felügyelőbizottság tudomásul vette, hogy "a vezérigazgató által alaptalannak minősített sajtóvádakkal kapcsolatban" peres eljárást indított - írja a Népszabadság.

"A felügyelőbizottságot díszletként használták egy színházi előadáshoz" - kommentálta a lapnak a hétfői ülésen történteket Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője, az fb fideszes delegáltja. Hozzátette, az MVM-ügyekben a villamos művek felügyelőbizottsága és a nyomozó hatóság is vizsgálódik. Ha a Kocsissal szemben felhozott ügyeket büntetőjogi kérdésként kezelik, akkor azok nem a BKV felügyelőbizottságára tartoznak. Ha viszont a városvezetésnek a BKV-vezérrel szembeni bizalom kérdéséről van szó, azt ne az fb-vel mondassák ki - hangsúlyozta.

Steiner Pál, a fővárosi MSZP-frakció vezetője azt mondta, megvárják az fb üléséről készült jegyzőkönyvet, a főpolgármesteri kabinet augusztus közepi ülésén pedig meghallgathatják Székely Gábor fb-elnököt, valamint szükség szerint Kocsist is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.