BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sólyom és a Fidesz-vezérkar a népszerűségi lista élén

A Medián augusztus 7-e és 11-e között készítette el legfrissebb felmérését. Bajnai népszerűsége csökkent, bár azt többen gondolják, hogy kitölti mandátumát. Sólyom László a legnépszerűbb.

Augusztus közepére a politika egyre inkább kikerült a választók érdeklődésének a homlokteréből: 38-ról 33 százalékra csökkent azoknak az aránya, akiket legalább többé-kevésbé érdekel a politika, csökkent a részvételi hajlandóság és a júliusi 26-ról 30 százalékra növekedett a „bizonytalanok” aránya - ismertette a Medián felmérését a hvg.hu.

A változásnak egyik nagyobb párt sem volt vesztese vagy nyertese: a választani tudó „biztos” szavazók körében a Fidesz 68, az MSZP 16, a Jobbik 11 százalékon áll, pontosan úgy, mint júliusban.

Szinte minden politikus népszerűsége csökkent valamelyest, de a sorrend nem igazán változott: a köztársasági elnök áll az élen, majd a Fidesz-vezérkar foglalja el a népszerűségi lista következő hét helyét.

Valószínűleg a politikai érdektelenség növekedésével magyarázható, hogy 65-ről 60 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik szerint előrehozott választást kellene tartani, míg a Bajnai-kormányt támogatók aránya maradt 24 százalék.

Bár a kormány népszerűsége nem növekedett – sőt az júliusi emelkedés után a miniszterelnök népszerűsége visszaesett a júniusi 17 százalékra – 47-ről 57 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint a Bajnai-kormány a parlamenti ciklus végéig hivatalban marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.