BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az adományozókat is lehúzzák az interneten

Jelenleg a világ figyelme a haiti földrengés áldozataira irányul és sokan jótékonysági adományokkal igyekeznek segíteni a túlélőkön.  Azonban az internetes bűnözők is kihasználják a helyzetet: máris olyan email-ek és hamis weboldalak keringenek az interneten, melyekben a haiti tragédiát használják ürügyként az adakozó kedvűek átverésére és pénzük kicsalására.

A Haitin történt földrengés után a világ számos országa közösen lépett fel az ország megsegítéséért: a kormányok humanitárius segélyszállítmányokkal, a magénemberek pedig kisebb, vagy nagyobb pénzösszegek felajénlásával nyújtanak segítséget.

Az internetes bűnözők a az áldozatok megsegítőit sem kímélik. Olyan e-mailek és hamis weboldalak keringenek az interneten, melyekben az adakozó kedvűeket verik át, valamint csalják ki általuk a pénzüket.

A Symantec szakértői a következő tanácsokkal szolgálnak, hogy az adományok valóban jó kezekbe kerülhessenek:

- ismeretlentől kapott e-mailekben soha nem kattintson gyanúsnak tűnő linkekre! Ha adakozni szeretne, keresse fel megbízható forrásokon keresztül a segélyszervezetek honlapját.

- soha nem töltsön ki semmilyen kérdőívet, melyek magánjellegű információkra kérdeznek rá. Egy megbízható jütékonysági szervezet nem fog személyes adatai alapján e-mailen érdeklődni. Ha hezitál, kérdéseivel keresse fel közvetlenül a szervezetet!

A "szabványosított", csalásra használt e-mail: http://www.symantec.com/connect/blogs/419-style-scammers-seeking-exploit-appeal-donations-support-victims-haitian-earthquake

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.