BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ön mit gyűjtene szívesebben: matricát vagy részvényeket?

Míg egyesek a szalvétákat, vagy épp a matricákat, addig a parlamenti képviselők a részvényeket gyűjtik és csereberélik nagy erőkkel – derül ki a HVG összeállításából. A képviselők körében az OTP-részvények a legnépszerűbbek, ám vannak különleges gyűjtők is, akik például az orosz Gazpromban hisznek.

Több részvényt tudhattak magukénak a parlamenti képviselők értékpapírjaik között 2009 végén, mint beiktatásukkor – derül ki a HVG összeállításából. A hetilap szerint a politikusok körében az OTP-részvények a legnépszerűbbek, de persze ínyencségek is akadnak.

Ilyen például Laboda Gábor szocialista képviselő Gazprom-mániája: a 2006. májusi parlamenti beiktatásakor meglévő, árfolyamértéken csaknem 21 millió forintos pakettjét 2009 végére csaknem meghétszerezte, kihasználva, hogy a válság legvadabb óráiban 11-12 dollárért is hozzá lehetett jutni a korábbi években tartósan 40 dollár körül forgó gázpapírok darabjához.

Nem kell félteni azonban a jobboldali politikusokat sem: vagyonnyilatkozatuk alapján a Fidesz-alelnök Pokorni Zoltánnak 320 ezer, míg Szijjártó Péter szóvivőnek 28,5 millió forintot tartott értékpapírban.

Nem rejti véka alá sem a volt házelnök Szili Katalin, sem az MDF-elnök Dávid Ibolya, hogy míg 3 és fél évvel korábban még egyetlen értékpapír-befektetésük sem volt, addig tavaly év végén már OTP-részvények büszke tulajdonosai lehettek.

A legtöbbfajta részvényről egyébként a szocialista Kékesi Tibor vallott vagyonnyilatkozatában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.