BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A férfiak könnyeben vállalnak külföldi munkát

Hűtlenebbek a magyar pályakezdő férfiak az friss diplomás álláskereső hazai nőknél: előbbiek 26 százaléka nyilatkozta azt, hogy akár három évnél hosszabb időre is vállalna külföldön munkát.

A friss diplomások legszívesebben a pénzügyi, és az IT szektorban helyezkednének el, a fiatalok azért választják ezeket a szakmákat, mert itt jól lehet keresni - derült ki a Figyelő-Hewitt KarrierStart felméréséből.
 
Harminchatezer pályakezdő vagy álláskereső véleményét mutatja a Figyelő-Hewitt most elkészült KarrierStart harmincas toplistája - közölte Veres Rita vezető tanácsadó az InfoRádióval.

Hozzáttette: az látható a statisztikákból, hogy nagyon kedvelik a fiatalok a pénzügyi szférát: szívesen mennének bankokhoz, biztosítókhoz dolgozni. A másik népszerű terület az IT, illetve a telekommunikáció.

Meglepő adat, hogy a pályakezdők kétharmada keresne külföldön állást. Közülük minden ötödik akár több évet is szívesen dolgozna távol a hazájától. E téren a férfiakban erősebb a távozási vágy, 26 százalékuk több mint három esztendőt töltene idegen országban. A nők hűségesebbek a hazájukhoz - mutatta ki a felmérés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.