BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt év börtönt kapott az orosz IKEA egyik menedzsere

Öt éves börtönbüntetés vár az IKEA oroszországi részlegének török menedzser asszisztensére, miután egy moszkvai bíróság bűnösnek mondta ki nagyarányú zsarolás bűntettében - közölte az orosz belügyminisztérium szerdán.

A RIA Novosztyi jelentése szerint Okan Yunalan segítette az IKEA oroszországi leányvállalata lízing részlegének vezetőjét, aki 6,5 millió rubelt zsarolt ki egy orosz üzletembertől, aki bérbe akarta venni a svéd cég Moszkva közeli bevásárló központjának egy részét.

Yunalant 2011 áprilisában érték tetten és tartóztatták le, amint éppen átvette a pénzt az üzletembertől egy moszkvai belvárosi kávézóban. Az ítélet szerint az IKEA volt topmenedzsere a büntetést egy úgynevezett büntető gyarmaton fogja letölteni - közölte az orosz belügyminisztérium, két további gyanúsított továbbra is körözés alatt áll.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.