BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sportot is érinti az új szerencsejáték-törvény

A távszerencsejáték-szervezés feltételeinek megváltoztatására irányuló törvényjavaslat nemcsak a hazai piac szerkezeti átalakulását eredményezheti, de plusz bevételeket jelenthet a magyar sportnak is – hangsúlyozza Rippel-Szabó Péter, az Eördögh Bird & Bird Ügyvédi Irodával együttműködő ügyvéd.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának napirendjén lévő törvényjavaslat alapján a Szerencsejáték Zrt. mellett egyéb szervezők is jogosultak lehetnek a távszerencsejáték-tevékenység végzésére, amennyiben megfelelnek a meghatározott feltételeknek és koncessziós szerződést kötnek.

Az új szereplők megjelenésével növekedhet a sporttörvény alapján a játékadóból kötelezően sport támogatására fordítandó előirányzat összege. Emellett a jogtulajdonos sportszövetségeknek valós lehetősége nyílhat arra, hogy az engedélyt szerzett szervezőkkel – élve a sporttörvény által 2012. január 1-jétől biztosított, az EU-ban egyébként bizonyos vonatkozásokban egyedinek tekinthető jogosultságukkal – online fogadások engedélyezésére megállapodásokat kössenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.