BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

14 éve nem érte ekkora természeti csapás Indiát

Az indiai katasztrófavédelem közölte, hogy ez volt India történetének legnagyobb kitelepítési akciója. Eddig kevés halálos áldozatot szedett a Phailin névre keresztelt ciklon.

A heves erejű (kb. 210-220 km/h) ciklon közel 10 millió embert érint, ám a kormány időben reagált a vészjelzésekre. Ideiglenes szállásokon és a veszélytől elzárt területekre irányítják a házukból menekülőket.

A CNN riportja szerint a helyiek megvannak elégedve az akcióval, és az elmúlt időkkel ellentétben bizalommal voltak Manmohan Singh kormányával szemben. Egy német hírügynökség adatai szerint eddig 230 ezer házat rongált meg a ciklon és nem kevesebb mint 500 ezer hektáron, 24 milliárd rúpia értékű gabona veszett kárba.

Az IANS indiai hírügynökség azt közölte, hogy jelenleg 21 áldozatot találtak meg, de a szám tovább nőhet a mai nap folyamán. Hozzátették, az áldozatok közül néhányan a megáradt folyókba fulladtak és többekre fák dőltek. Továbbá eltűnt 18 halász, akik kint voltak a tengeren a ciklon érkezése előtt.

Hasonló erejű természeti csapás 1999 óta nem történt Indiában. Akkor egy szuperciklon csapott le Orissza államban, és több mint tízezer ember vesztette életét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.