BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorssegély a pusztítás után

A világ minden részéről érkezik a segítség a tájfun sújtotta Fülöp-szigetekre. A Haiyan tájfun az ország középső részén pusztított a legdrámaibban, 600 ezer ember vált földönfutóvá. A halálos áldozatokról egymásnak teljesen ellentmondó hírek jelennek metg. Leyte szigetén az egyik rendőrségi illetékes vasárnap még tízezer áldozatról beszélt, hétfőn viszont a hatóságok 225 halottat említettek.

Brüsszelben bejelentették, hogy az EU Vészhelyzeti Reagáló Koordinációs Központja napi 24 órában figyelemmel kíséri a fejleményeket, két szakértő már a helyszínen elemzi a helyzetet, a következő napokban pedig 6-8 főből álló szakértői csapat utazik a Fülöp-szigetekre. Az EU a legégetőbb humanitárius szükségletekre 3 millió euró (900 millió forint) rendkívüli segítséget ajánlott fel. Hétfőn Andris Piebalgs fejlesztéspolitikai uniós biztos, aki teljesen véletlenül éppen a Fülöp-szigeteken tartózkodott, amikor a vihar lesújtott az országra, további 8 millió euró (2,4 milliárd forint) uniós segítséget ajánlott fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.