BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ciprus tart a krími válságtól

Cipruson felfüggesztették azt az intézkedést, melynek értelmében meghatározták azt, hogy egy személy csak egy bizonyos összegig vehet ki pénzt bankkártyájával - írja a Népszava.

Az intézkedést a válság kitörésekor, egy évvel ezelőtt vezették be, amikor tömegesen vonták ki az emberek megtakarításukat a pénzintézetekből. A szigetországban azonban idén javult a gazdasági helyzet, igaz, idén is jelentős a recesszió mértéke.

Ciprus azonban megérzi a krími válságot, hiszen oroszok tízezrei telepedtek le itt. Elsősorban olyanok, akik nem bíznak Vlagyimir Putyin orosz elnökben - írja a Népszava.

Ciprus keményen ellenezte az Oroszország elleni szankciókat, s minden bizonnyal a krími válság következménye, hogy a Bank of Cyprus bejelentette, eladja ukrajnai érdekeltségeit, ráadásul épp egy orosz cégnek, az Alfa Groupnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.