BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország erősít a Krím félszigeten

Oroszország megerősítette katonai hatalmát a Krím-régió felett, amelyet ténylegesen az ellenőrzése alá vont. A BBC News jelentése szerint sok ezer főnyi orosz katonaság tartja ellenőrzése alatt a régiót, és páncélosok, valamint hadihajók további mozgásairól érkeztek jelentések.

A BBC szevasztopoli tudósítója szerint orosz katonaság vette körül a félszigeten lévő két nagy ukrán katonai támaszpontot, a kulcsfontosságú létesítményeket, így a repülőtereket pedig megszállták. Az újonnan érkezett orosz elit alakulatok létszámban messze túlszárnyalják az ukrán katonai jelenlétet, s a Krimet úttorlaszok zárják el magától Ukrajnától. Ukrán határőrök szerint páncélos járműveket vontak össze annak a tengeri csatornának az orosz oldalán, amely Oroszországot elválasztja a Krímtől. Orosz hadihajók mozgásait is megfigyelték a Fekete-tengeren.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.