BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest és Felcsút focija kapta a legtöbb pénzt

Az elmúlt három évben a társasági adóbevételekből a focira fordított pénz több mint egytizede került Felcsútra: az MLSZ adatai szerint 6,8 milliárd forint - írja a Figyelő. Felcsútnál csak a valamivel nagyobb Budapestre jutott több tao-alapú focitámogatás – a fővárosi klubok összesen 10,93 milliárd forintot kaptak a cégektől.

A lap úgy számolt, így a 1800 fős falu labdarúgására több pénz jutott, mint Nógrád, Heves, Tolna és Vas megyére együtt.

Felcsúton nem csak a stadionra költöttek: a falu NB1-es csapata 15 milliót kapott, a fociakadémia mögött álló alapítvány pedig egy buszt vehetett a támogatásból. Az adakozó kedvű nagyvállalatok pénzét a jövőben is lesz mire költeni: az alapítvány tervei szerint a stadion parkolójára, az oda vezető utakra és a centerpálya felszereléseire 840 milliót fordítanának.

A Felcsút jelenleg az NB I 12. helyén áll. Legutóbbi meccsükön a pályára lépő játékosaik közül egy volt a Puskás Akadémia nevelése, négyen külföldiek voltak, négyen pedig MTK-nevelésűek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.