BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ha kifütyülöd a miniszterelnököt, felpofoznak"

"Ami történt, megtörtént. Ha kifütyülöd az ország miniszterelnökét, felpofoznak." Így kommentálta egy, a CNN-hez eljuttatott hangfelvétel szerint Recep Tayyip Erdogan török kormányfő, hogy az egyik közeli embere megvert egy kormányellenes tüntetőt.

A tüntetések egyre nagyobbak a keddi somai bányakatasztrófa után. Nő az áldozatok száma is: már 299 halottról lehet tudni. Az azonban még mindig bizonytalan, hogy hány dolgozó rekedt bent a bányában, valahol négy kilométerre a bejárattól: a munkavédelmi előírásokat nem tartották be, sokkal többen voltak bent a katasztrófa idején, mint ahányaknak szabad lett volna.

A tüntetők egyre feszültebbek: nem elég a tragédia és a munkavédelmi szabályok súlyos megsértése, a hivatalos személyektől is csak cinikus magyarázkodást kapnak. A bánya üzemeltetője szerint nem történt emberi mulasztás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.