BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyiptom szerint is a Hamasz felelős a vérontásért - szárazföldön támad Izrael

Az izraeli csapatok megkezdték a szárazföldi offenzívát a Gázai övezetben. A bombázások tizedik napján az izraeli kormány szárazföldi támadásra utasította seregét. A támadások megkezdése után a Hamász szóvivője bejelentette: nagy árat fognak fizetni az izreliek ezért a lépésért.

Az izraeli hadsereg közzétett egy videót is, melyen látható, hogy vonul be a hadsereg Gázába.

Az izraeli katonai csapatok célja az, hogy békét és biztonságot teremtsenek és likvidálják a terroristákat - mondta az izraeli hadsereg szóvivője. A szárazföldi támadások a Gázai övezet északi és déli részén kezdődtek meg. Az éjszaka során húsz ember halt meg, köztük gyerekek is, ezzel 260-ra növelve a palesztin áldozatok számát - jelentette be a palesztin egészségügyi miniszter szóvivője. Az izraeliek szerint a palesztin fegyveresek élő pajzsként használják a civileket. Az éjjeli támadások során egy 20 éves izraeli katona is életét vesztette - jelentette az izraeli hadsereg.

A palesztin miniszterelnök, Mahmud Abbasz szerint a szárazföldi offenzíva csak tovább fogja nehezíteni a békére való esélyeket és további vérontáshoz fog vezetni, ezért az izraeli csapatok kivonulását kérte. Az egyiptomi külügyminiszter, Számeh Sukri azt állítja: ha a Hamász elfogadta volna a felajánlott tűzszünetet, már legalább 40 ember életét menthette volna meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.