BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába kér az ENSZ tűzszünetet, nincs nyugalom Gázában - videó

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet sürget a Gázai-övezetben. A 15 ország Izraelt és a Hamászt egy azonnali tűzszünetre szólította fel. Arra figyelmeztették őket, hogy a muszlim böjti hónapot lezáró három napos fesztivál, az Eid al-Fitr ideje alatt, valamint utána is tartsák be a tűzszünetet. Továbbá arra kérték őket, tartsák tiszteletben a nemzetközi emberi jogokat, védjék a civileket és törekedjenek egy hosszú távú tűzszünet tartós kialakítására.

Ma reggel egy rakéta csapódott be Izrel területén - jelentették az izraeli hatóságok. Szombat késő este óta ez volt az első támadás. A július 8-a óta tartó háborúban eddig 1030 palesztin veszítette életét, legtöbben civilek - jelentette be eközben a palesztin egyészségügyi minisztérium. Az izraeli sereg, amely 17-én kezdte meg szárazföldi offenzíváját,eddig 43 embert veszített el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.