BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terrortámadás Ukrajnában?

Robbanás történt hétfőre virradóra a kelet-ukrajnai Harkiv egyik belvárosi kocsmájában, a detonációban 11-en megsebesültek, az ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a robbanás a bárpultnál történt, a vendégek felőli oldalon. Kitörtek a kocsma ablakai, s károk keletkeztek az épület előtt parkoló gépkocsikban. A Harkiv megyei ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást, de a kijevi média híradásaiból egyelőre nem derül ki, mi okozta a detonációt.

Mihajlo Ozerov, a szórakozóhely vezetője azzal hozta összefüggésbe a robbanást, hogy a kocsmában segélyeket gyűjtöttek a kelet-ukrajnai menekülteknek és az úgynevezett "terrorellenes hadműveletben" részt vevő fegyvereseknek.

Az elmúlt fél évben, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta pokolgépes merényletekre nemigen volt példa a térségben. A Luhanszk és Donyeck megyével szomszédos Harkiv megyére, illetve a másfél milliós megyeszékhelyre - amely Ukrajna második legnagyobb városa - nem terjedtek ki a harcok, a térség mindvégig az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.