BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakadhat az izraeli koalíció

Példátlan vádaskodásba torkollott a sorsdöntő hétfő éjszakai megbeszélés Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Jaír Lapid pénzügyminiszter között, várhatóan felbomlik a kormánykoalíció, és előre hozott választásokat írnak ki az országban - közölték helyi lapok.

A jobbközép Likud Pártot vezető kormányfő öt pontban meghatározta a centrista Jes Atíd pártot vezető Lapidnak a további együttműködés feltételeit. Ezek között szerepel az Izraelt zsidó nemzetállamként meghatározó vitatott törvényjavaslat támogatása, valamint az is, hogy a Jes Atíd lemond a fiatal párok első lakásvásárlásához nyújtandó nulla százalékos adóról, ami pedig Lapid egyik legfontosabb ígérete volt választóinak.

Lapidnak fel kellett volna hagynia azzal, hogy bírálja a kormány politikáját az Egyesült Államokhoz fűződő viszonnyal, a telepespolitikával és a kelet-jeruzsálemi építkezésekkel kapcsolatban, valamint - mint pénzminiszter - át kellett volna utaltatnia újabb hatmilliárd sékelt védelmi költségekre. Lapid elutasította Netanjahu feltételeit, és a találkozó után néhány perccel

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.