BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadással fenyegette meg Putyin a NATO-t

Oroszország kénytelen lesz azokra az országokra irányítani fegyvereit, ahonnan fenyegetik - jelentette ki sajtóértekezletén Vlagyimir Putyin, miután Sauli Niinistö finn elnökkel tárgyalt Moszkva környéki rezidenciáján.

Az orosz elnök kérdésre válaszolva azt mondta, hogy "ha valakik fenyegetik Oroszország területét, akkor Oroszországnak fegyvereit azokra az országokra kell irányítania, ahonnan a fenyegetés kiindul". Azt mondta, hogy Moszkvát a NATO rakétavédelmi rendszerének tervezett kiterjesztése jobban aggasztja, mint az Európába telepítendő fegyverekről szóló nyugati nyilatkozatok.  

Putyin a nap folyamán a Hadsereg-2015 elnevezésű, a Moszkva közeli Kubinkában rendezett haditechnikai fórumon és kiállításon bejelentette: Oroszország az év végéig több mint 40 újabb interkontinentális ballisztikus rakétát állít hadrendbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.