BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovák, cseh, lengyel segítséget kap Magyarország a határőrizetben

Megállapodás született a visegrádi országok között arról, hogy Csehország, Szlovákia és Lengyelország is részt vesz Magyarország déli határán az Európai Unió és a schengeni övezet külső határának ellenőrzésében - közölte magyar Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban.

A miniszter a Törökország, Libanon, Jordánia és a nyugat-balkáni országok képviselőivel tartandó migrációs konferencián vesz részt a többi uniós tagállam bel- és külügyi tárcavezetőjével közösen, amelyet magyar kezdeményezésre szerveztek meg az uniós intézmények.

A politikus elmondta, hogy a migrációs válság súlyos globális probléma, ezért komoly globális megoldást igényel. A miniszter sérelmezte, hogy a külső határok megvédését több európai vezető fontosnak nevezi a kommunikációban, de nem tesznek semmit ennek érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.