BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább gyűrűzik a korrupt rendőrök botránya, már 38 gyanúsított van

Már 38 gyanúsítottja van a záhonyi vesztegetési ügynek, közülük 21 embert vettek őrizetbe.

Már 38 gyanúsítottja van a záhonyi vesztegetési ügynek, közülük 21 embert vettek őrizetbe. A bíróság 6 rendőr előzetes letartóztatását már elrendelte, az ügyészség szerdán dönt arról, kezdeményezi-e a további 15 rendőr előzetes letartóztatását.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat az ügyben régebb óta folytatott titkos nyomozást, mert tudta, hogy a záhonyi határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőrök között van, aki üzletszerűen hivatali vesztegetést fogad el. Az ügyészség hétfőn csapott le, 39 helyszínen tartottak házkutatást, lefoglaltak több millió forintot és több ezer eurót, tetten értek egy útlevélkezelőt, akinél 950 euró volt.

Aznap harminc embert hallgattak ki, kedden pedig további nyolcat. A 38 gyanúsítottból 21-et vettek őrizetbe, közülük 6 rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba. Az ügyészség szerdán dönt arról, indítványozza-e az őrizetben lévő többi rendőr előzetes letartóztatását.

A vesztegetések alapja az volt, hogy külföldi állampolgárok, akik Magyarország területére be- vagy kiléptek, "úgy érezték", az útlevelükben 20-100 euró közötti összeget kell adniuk a magyar rendőröknek, hogy valamely kisebb szabálysértést "megússzanak", például, a furgon súlyának túllépését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.