BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véget ért a taxisblokád

Csütörtökön tárgyalóasztalhoz ült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárai a taxisok képviselőivel, és olyan megállapodás született a felek között, melynek értelmében a sofőrök kora délután véget vetettek a hétfő hajnal óta tartó demonstrációnak Budapest belvárosában.

Az NFM közleményben tudatta, hogy Czepek Gábor közigazgatási államtitkár, és Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár tárgyaltak a taxisok képviselőivel 2016. január 21-én, Budapesten leültek tárgyalni a taxisok képviselőivel.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll, taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható. A fejlesztési tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a minisztérium a demonstrálók javaslatait is várja. A szervezők a tárgyalás végén ígéretet tettek arra, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket a mai napon befejezik.

A Népszabadság több forrásból is úgy értesült, hogy a blokádot 14 órakor oldották fel. A taxisok együtt a Hősök terére mennek, és hivatalosan ott fejezik be a több mint négy teljes napja tartó demonstrációt, amit az Uber személyszállító szolgáltatása ellen indítottak.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.