BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Magyarország egy felívelő korszak éveit éli

Egy lépést lehet tenni 2017-ben is előre - mondta a miniszterelnök a jövő évi költségvetésről.

Magyarország egy felívelő korszak éveit éli, 2017-ben is lehet egy lépést tenni előre - mondta a következő évi költségvetésről Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A bérek minden évben nőnek, a munkanélküliség folyamatosan csökken, és "mindezt nem hitelből értük el", sőt az ország visszafizette az IMF-EU-kölcsönt - közölte a kormányfő, megemlítve továbbá az adók csökkenését és a nyugdíjak értékének emelését. Kiemelte azt is, hogy az Európai Unió statisztikái szerint 2013-2014-ben 600 ezerrel csökkent a szegények száma Magyarországon.

Brüsszelt és magyar szövetségesét, a baloldalt is meg kell állítani, mert sokmillió embert akarnak Európába hozni - mondta a miniszterelnök. A kormányfő az interjúban arról is beszélt, hogy a Schengen 2.0 akciótervet azért kellett közzétenni, mert "Brüsszel előállt egy képtelen javaslattal, amely szerint Európa népesedési és gazdasági problémáit minél több migráns beengedésével kell megoldani".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.