BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brüsszelnek nem szóltak a magyar menekültügyi népszavazásról

Az Európai Unió olyan kötelező érvényű döntést hozott a menekültek áttelepítésére vonatkozóan, amelyet minden tagállamnak végre kell hajtania - hangsúlyozta Alexander Winterstein, az Európai Bizottság egyik szóvivője egy újságírói kérdésre válaszolva.

A szóvivő szerint a magyar parlamentnek a migránsok kötelező kvóták szerinti áttelepítéséről szóló népszavazást elrendelő döntéséről nem érkezett hivatalos tájékoztatás az Európai Bizottsághoz. A már ismertetett indítványt nem véleményezi, azt a bizottság akkor teszi meg, ha konkrét intézkedés születik az ügyben - mondta. Hozzátette: a népszavazást elrendelő döntésről pontos tájékoztatást kér a bizottság budapesti képviseletétől.

Magyarországnak a brüsszeli rendszer szerint 1294 - Görögországból 988, Olaszországból 306 - menekültet kellene befogadnia a tavaly ősszel meghatározott 160 ezres számból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.