BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szigorítana a kormány menekültügyben

Újabb szigorításokat kezdeményez a kormány a határok védelmére. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ma sajtótájékoztatón bejelentette: a tárca törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé az országhatár jogi védelmének megerősítése érdekében.

Kontrát Károly elmondta: a javaslat célja, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson jogellenesen Magyarország területén.

A változtatás biztosítaná, hogy akiket a rendőrök az államhatártól 8 kilométeren belül tartóztatnak fel, és nem bűncselekmény elkövetésével jutottak az országba, tranzitzónába kerüljenek, ahol lehetőségük lesz menedékkérelem benyújtására. Esetükben gyors döntés születhet - hangsúlyozta az államtitkár.

Az előterjesztést - amely az államhatárról, a menedékjogról, valamint a harmadik országbeli polgárok beutazásáról és itt tartózkodásáról szóló törvényeket módosítaná - várhatóan május 17-én kezdi tárgyalni az Országgyűlés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.