BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hollande: káoszba fordulhat Franciaország a sztrájk miatt

Nem felelősségteljes az Eb nyitónapján sztrájkolni - mondta a francia elnök. A tiltakozókat nem hatja meg Hollande kérése.

Ne veszélyeztessék az Eb rendezését - ezt kérte Francois Hollande francia elnök a sztrájkoló szakszervezetektől. A kormány munkaügyi reformjai ellen tiltakozó vasutasok akár a ma esti francia-román nyitómeccset is veszélybe sodorhatják.

Az elnök arról beszélt: a felelősségteljes viselkedés azt jelentené, hogy hagyják a problémamentes Eb-rendezést. Thierry Braillard sportminiszter pedig azt mondta: vannak helyzetek, amikor helye van egy sztrájknak, de egy Eb nyitómeccsének napja nem ilyen.

A sztrájkolók azt válaszolták: azt nem ők döntötték el, hogy mikor lesz az Eb.

A szurkolóknak nem csak a meccsekre lesz nehezebb eljutniuk tömegközlekedéssel. Több városban a szemétszállítást is beszüntették - az utcán heverő szemét látványának pedig érthetően nem örülnek a turistáktól nagy bevételt váró éttermek és kocsmák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.