BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hőség- és viharriasztás, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat mára.

Az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat - azóta több megyében is javult a helyzet, de 15 megyében még így is érvényes a figyelmeztetés. A legrosszabb helyzet Békés és Csongrád megyére vár, ott másodfokú, narancs jelzésű hőségriasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérsékletet 27 fok felettire várják. Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú a hőség miatti figyelmeztetés, ott 25 fok feletti lesz a napi középhőmérséklet.

Békésre, Hajdú-Biharra és Szabolcs-Szatmár-Beregre vihar miatt adtak ki narancs figyelmeztetést. Az ország keleti felének többi részén, valamint Budapesten, a Dél-Dunántúlon és Fejér megyében elsőfokú a vihar miatti figyelmeztetés. Ezeken a területeken van esély arra, hogy heves zivatar érkezik, károkat is okozó szél vagy jégeső kíséretében.

A széllökések az ország több más pontján is okozhatnak károkat és nehezíthetik a közlekedők dolgát. A Közép-Dunántúlon és Észak-Magyarországon, az Észak-Alföldön, továbbá Budapesten, Tolna, Somoly, Pest és Bács-Kiskun megyében első fokú figyelmeztetés életben a várható széllökések miatt. Itt előfordulhat óránkénti 70 kilométeresnél is erősebb szél ma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.