BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem volt még ennyi menekült a világon

Rekordot döntött a menekültek száma, most először vannak több, mint 60 millióan azok, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat.

Soha nem volt még ennyi menekült a világon - állítja az ENSZ. Úgy számolnak: 2015 végére 65,3 millióan menekültek vagy folyamodtak menekültstátuszért, ez a szám pedig évente ötmillióval nő.

Ez azt jelenti, hogy a világon minden 113 emberből egy menekült.

A menekültek több, mint fele, egész pontosan 54 százaléka Szíriából, Afganisztánból vagy Szomáliából származik. Minden második menekült 18 éven aluli.

Összesen 12,4 millióan vannak, akik 2015-ben voltak kénytelenek elhagyni az otthonukat - számol az ENSZ. Tavaly átlagosan az év minden percében 24 ember kényszerült elhagyni az otthonát.

A legtöbb menekült most Törökországban van, mintegy 2,5 millióan. Európába tavaly valamivel több, mint egymillióan érkeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.