BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jótanács az olimpiai úszóknak: ne nyissák ki a szájukat, olyan fertőzött a víz

Annál is nagyobb fertőzéstveszélyt találtak a riói olimpia nyíltvízi versenyhelyszínén, mint amilyenről az eddigi rémhírek szóltak.

Ne nyissák ki a szájukat a vízben - ezt tanácsolták a szakértők az olimpia hosszútávúszóinak. A 444.hu írt arról: a riói Guanabara-öböl vizét, ahol a hosszútávúszó, valamint a vitorlás versenyeket rendezik meg, az egyik helyi egyetem vizsgálata még annál is szennyezőbbnek mutatta ki, mint amit eddig hittek róla.

A kutatók többek közt a hasmenést okozó rotavírust, valamint gyógyszernek ellenálló baktériumot is kimutattak a helyszínen levett mintákból.

Brazília a pályázatban azt vállalta, hogy négymilliárd dollárnak megfelelő összeget fordít szennyvízkezelésre, ebből végül csak 170 millió lett, vagyis az eredeti vállalás 4 százaléka. Ez arra elég, hogy a vízben lebegő tárgyakat kihalásszák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.