BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába kérte a tévé, nem változtatják meg az ábécét

Ahogy 1896 óta mindig, ezen az olimpián is a rendező ország nyelve alapján állítják sorba a csapatokat a nyitóünnepségen, amin most sokat bukhat az NBC.

Hiába próbálta elérni az olimpiát az Egyesült Államokban közvetítő NBC, hogy ne a portugál nevek betűrendje szerint kövessék egymást a csapatok az olimpiai megnyitóünnepségen - írta a Bloomberg. Az amerikai csapat így nem a mezőnynek szinte a legvégén, az U betűsök közt vonul, hanem Estados Unidos da América néven viszonylag hamar, így pedig sok amerikai tévénéző korán elkapcsolhat a közvetítésről.

A bevonulást hagyományosan Görögország kezdi meg, a rendező ország csapata zárja, a többi nemzet sportolói pedig a rendező ország hivatalos nyelve szerinti nevüket betűrendbe rendezve vonul fel. Magyarország - portugálul Hungria - így Hongkong és Jemen közt vonulhat fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.