BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ízelítőt kapunk az őszből - ezt a tíz megyét figyelmeztetik nagy esőkre

Egy napra mintha beköszöntene az ősz: az ország keleti felében jókora felhőszakadások és egész napos eső várható.

Leszakad az ég Kelet-Magyarországon, az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunától keletre nagy esők miatt figyelmeztet mára. Jelenleg az Alföld keleti és északi részein szakad az eső, emiatt ott elsőfokú riasztás van érvényben, de az OMSZ a nap további részére a Dunától keletre mindenhova kiadta a figyelmeztetést.

Felhőszakadásokra az Alföldön, valamint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kell felkészülni. Ezeken a helyeken rövid idő leforgása alatt 30 milliméternél több eső eshet.

Budapesten, valamint Észak-Magyarországon, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nem csak a hirtelen lezúduló sok csapadék jelenthet problémát, hanem az egész napon át tartó esőzés is. Ezeken a helyeken az egész nap alatt 20 milliméternél több eső eshet le.

Holnapra már javulni fog a helyzet, az OMSZ mostani előrejelzése szerint aznap már sehol nem kell riasztást kiadni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.