BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Népszavazás: hamarosan mindannyian megkapjuk a levelet

Hétfőn adják postára az utolsó értesítőket is az októberi népszavazásról.

Hétfőn befejeződik az októberi népszavazásra szóló értesítők postázása. A Nemzeti Választási Iroda augusztus 8-án kezdte meg a névre szóló küldemények postázását minden olyan magyar állampolgár részére, aki az október 2-i népszavazáson szavazhat. Az NVI az értesítőben az országos népszavazás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az NVI az értesítők kiküldésével a Magyar Postát bízta meg.

A mintegy 8 millió választópolgárnak legkésőbb augusztus 15-éig postázzák az értesítőt. Ha valaki nem kapja meg, akkor ezt a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 2-i népszavazásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.