BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vihar, felhőszakadás, hőség: erre a 16 megyére adtak ki riasztást

Az ország jelentős részére első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Keleten még a hőség okozhat veszélyt, nyugatra viszont már megérkeznek a viharok.

Nyugaton ma már heves zivatarokra kell felkészülni: a teljes Nyugat-Dunántúlon, valamint Somogy és Baranya megyében van életben elsőfokú viharfigyelmeztetés. Ezeken a helyeken a viharokat kisebb eséllyel károkat okozó szél vagy jég is kísérheti.

Felhőszakadás miatt a teljes Dunántúlra figyelmeztetést adtak ki. Itt rövid idő alatt 25-30 milliméternél több eső hullhat.

Eközben keleten még a hőségriasztás van életben: az Alföld teljes területén, továbbá Budapesten és Pest megyében hatályos az elsőfokú figyelmeztetés. A napi középhőmérséklet az országnak ezen a felén meghaladhatja a 25 fokot.

Szombaton felhőszakadásokra készülhetünk. Budapesten, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna, Fejér, Nógrád és Komárom-Esztergom megyében lesz várhatóan első fokú figyelmeztetés érvényben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.