BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: európai elitváltás jöhet a következő egy évben

Nagy változásokat indíthat el a magyar népszavazás a miniszterelnök szerint, aki azt várja, hogy a következő egy évben elitcsere lesz Európában.

Referendumhullámot indíthat el a magyar népszavazás, és „beteszik a botot a küllők közé" - ebben reménykedik Orbán Viktor a Kötcsén tartott beszéde szerint. A Népszabadságnak ottani források megerősítették: a kormányfő arról is beszélt, hogy a V4-ek mellé reményei szerint később Ausztria is odatartozik majd, ezt a szélsőjobboldali Norbert Hofer elnökké választása hozhatná el.

Orbán Kötcsén arról is beszélt a Népszabadság szerint, hogy a következő fél évet a magyar népszavazás utórezgései határozzák meg. Új helyzet állhat elő Európában azért is, mert egy sor meghatározó országban a jövő tavasszal választásokat tartanak. Új tárgyalópartnerek jöhetnek, új elit. Szijjártó Péter külügyminiszter állítólag azt mondta, hogy szinte minden kollégája arról érdeklődik a színfalak mögött, hogy mi a magyar népszavazási recept, hogyan tudnának ők is ilyen referendumot rendezni.

A miniszterelnök közös euró­pai haderő felállítását szorgalmazta, amelynek uralnia kell a Földközi-tenger, mint belső tenger partvidékét, és az üres, illetéktelen hajókat el kell süllyeszteni. Minden migránst kimentenének, de vissza is viszik őket a talán Líbiában felállítandó két-hárommilliós menekülttáborba.

A Népszabadság úgy tudja: Orbán is beszélt arról a fideszes polgármesterek közt terjedő pletykáról, hogy ha az uniós kvótának nem lesz felső határa, és be kell telepíteni migránsokat, akkor azokon a településeken lesznek „betelepítések”, ahonnan a legkevesebben mennek el október 2-án szavazni, illetve ahonnan a legtöbben szavaznak a kormánypropagandával szemben, azaz igennel.

Az Index készített videoriportot Kötcsén arról, hogy mit szólnak a kormánypárti politikusok Mészáros Lőrinc luxushajós üdüléséhez. „Van néhány bulvárhír, ami az elmúlt napokban napvilágot látott, de ezektől én távol tartom magam. Nekem nem dolgom, hogy bulvárhíreket kommentáljak, hogy ki kivel él, hol napozik, merre jár és hasonlók. Ezt meghagyom önöknek, én az országgal és az országot érintő fontos kérdésekkel kell, hogy foglalkozzak” – mondta Orbán újságírók előtt, amikor megérkezett Kötcsére és Mészáros nyaralásáról kérdezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.