BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Istenítik dolgozói a Facebookot

Amerika legjobb munkahelye egy év kihagyás után ismét a Bain & Company lett, amelynek gyakorlatilag bérelt helye van a dobogón, csak az a kérdés, melyik évben melyik fokára áll fel.  A globális üzleti tanácsadó titka, hogy minden téren megbecsüli dolgozóit, és munkakörében mindenki fontosnak érezheti magát. A Glassdoor idei rangsorát is a technológiai szektor szereplői uralják, közülük a második helyre sorolt Facebooknál a legjobb dolgozni.

Mark Zuckerberg cége megelőzte a rivális a Google-t az idén, kettejük közé ékelődött a Boston Consulting tanácsadó cég. A keresőóriás munkaadói kvalitásairól 2013-ban még mozifilm is készül Gyakornokok címmel, Vince Vaughn és Owen Wilson főszereplésével. A Facebookról még nem forgattak hasonlót, ez az eredmény viszont apropót szolgáltathat hozzá. Lori Matloff Goler HR-főnök szerint vállalata erős alapokon nyugszik és híres arról, hogy gondját viseli dolgozóinak. Utóbbiak a cég rugalmas hozzáállását dicsérik, s azt hogy mindenkinek lehetőséget ad tudása kibontakoztatásához.

A főnökök elérhető célokat fogalmaznak meg és segítenek azok megvalósításában, s az embereket teljesítményükről ítélik meg, nem arról, hogy ki mennyi időt tölt az irodában. A Facebook sikerében Scott Dobroski, a Glassdoor kutatója szerint erősen közrejátszik a dolgozói áhítat és az, hogy ingyen ehetnek–ihatnak, közlekedési költségeiket megtérítik és a gyermekvállalást gáláns kedvezményekkel támogatják – hasonlóan egyébként a Google-hoz. Mindez sokat segít a jó szakemberek lojalitásának kiépítésében. Ebben azonban erősebb a Google, azaz nagyobb biztonságban érzik magukat az ott dolgozók, ám az anyagiak, a kompenzációs csomagok méretének és tartalmának összevetéséből a Facebook jött ki győztesen.

A Glassdoor a dolgozók körében önkéntes és anonim alapon végzett felmérése szerint az tavalyi győztes Airbnb-nél valami nagyon nincs rendben, a cég az elsőről a 35 helyre zuhant vissza. A háttérben az áll, hogy a cég túl gyorsan nőtt nagyra és vele párhuzamosan nőtt a bürokrácia és csökkent az átláthatóság, legalábbis a felsőbb vezetői szintek irányába – panaszolták az szállásmegosztó portál dolgozói. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.