BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az oroszok többsége Le Pent választaná

Az oroszok nagytöbbsége Marine Le Penre szavazna a vasárnapi francia elnökválasztás második fordulójában. Macron a szavazatoknak csak az elenyésző százalékát kapná.

Az oroszok 61 százaléka Marine Le Penre, a Nemzeti Front jelöltjére szavazna a francia elnökválasztás második fordulójában, a centrista Emmanuel Macron pedig csak a voksok 8 százalékát gyűjtené be tőlük – közölte kedden a VCIOM orosz állami közvélemény-kutatóintézet.

Fotó: AFP

A megkérdezettek 26 százaléka egyik versenyben maradt francia elnökjelölttel sem rokonszenvezik. Ismertség tekintetében 71 százalékkal Le Pen vezet Oroszországban. A válaszadók 57 százaléka úgy vélekedett, hogy a francia elnökválasztás kimenetele jelentőséggel bír Oroszország jövőjének szempontjából, 35 százalék pedig úgy véli, hogy az eredmény fontossága elenyésző Moszkva szempontjából.

A franciaországi választási kampány az oroszok 55 százalékát érdekli, közülük 10 százalék azt mondta, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri annak eseményeit. A telefonos felmérést április 25-26-án végezték el, egy 1200 fős mintán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.