BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: Merkel szerint mindkét félnek jól kell járnia

Angela Merkel német kancellár szerint mindkét félnek megfelelő megállapodásra kell törekedni a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) hétfőn elkezdett tárgyalásokon.

A német kancellár hétfőn Berlinben Klaus Iohannis román államfővel folytatott megbeszélése után, sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kiemelte: számára az a legfontosabb, hogy az Európai Unióban maradó 27 tagállam egységesen vegyen részt a folyamatban.

Forrás: AFP

A Brexit-tárgyalások kimeneteléről nem érdemes az első nap találgatni. Az biztos, hogy a huszonhetek „figyelmesen meghallgatják Nagy-Britannia kívánságait és elvárásait”, és a saját érdekeiket is képviselik majd, „egyértelműen, és remélhetőleg közösen” – mondta Angela Merkel.

Klaus Iohannis azt mondta, hogy „tájékozott derűlátással” viszonyul a tárgyalásokhoz. Elsőként Nagy-Britannia „rendezett visszavonulásáról” kell megállapodni, és utána ki kell alakítani az EU és a közösségből távozó ország új viszonyrendszerének alapjait – tette hozzá a román államfő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.