Noha a Nestlé magyarországi központi irányításában a 30 alattiak aránya a foglalkoztatottak egyharmadát teszi ki, a termelésben résztvevőkkel együtt országosan csak minden ötödik munkavállalója sorolható a fiatalok közé. Az arányok javítása érdekében a duális szakképzési együttműködésbe bevont álláshelyei számát megtöbbszörözi a társaság diósgyőri és szerencsi üzemeiben – derül ki a Nestlé közleményéből.
A vállalat hangsúlyozza, Diósgyőrben több évtizede tradicionális módszerekkel készülnek csokoládéfigurák, és a nyugdíjba menő édesipari termékgyártó szakmunkások utánpótlása fontos feltétele a minőség fenntartásának. Némileg hasonló a helyzet a gépesített termelést biztosító munkatársak körében is, ugyanakkor ezen a területen a technológiai fejlődés egyébként is állandó kihívás elé állítja a munkaerő képzéséért felelős vezetőket.
A 2015-ben megindított duális szakképzési együttműködési program évről évre hoz be a régióból olyan fiatalokat a gyárba, akik az elméleti képzés mellett egy világcég gyárában szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat – írják. A két miskolci középfokú oktatási intézménnyel, a Szemere Bertalan Szakközépiskolával és a Debreczeni Márton Szakiskolával közösen indított képzések eredményeképpen jövőre a Nestlé szerencsi és diósgyőri gyára összesen három évfolyamon már több mint 50 fiatalnak adhat duális szakképzést.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.