BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt év börtönbüntetésre ítélték a Samsung-csoport alelnökét

Öt év börtönbüntetésre ítélte az illetékes dél-koreai bíróság pénteken kihirdetett ítéletében a Samsung-csoport alelnökét – a csoport tényleges vezetőjét – vesztegetés, sikkasztás, adócsalás és hamis tanúzás vádjában.

Li Dzse Jong alelnök mellett az ügy több más vádlottját is bűnösnek találta a bíróság.

Az ügyészség két héttel ezelőtt tizenkét évi börtönbüntetés kiszabását kérte a 49 éves Li Dzse Jongra, aki fontos szerepet játszott a Pak Gun Hje leváltott és külön eljárásban vádolt elnökhöz köthető korrupciós botrányban.

Li Dzse Jongot, a Samsung-csoport alelnökét és megbízott vezetõjét (j) kíséri egy rendõr perének ítélthirdetése után egy szöuli kerületi bíróságon 2017. augusztus 25-én. Li Dzse Jongot öt év börtönbüntetésre ítélte az illetékes dél-koreai bíróság. A vádak szerint a Samsung jelentõs pénzösszegeket adott két olyan alapítványnak, amely a korrupciós botrányba keveredett és õrizetben lévõ Pak Gun Hje dél-koreai elnök hivatalos tisztség nélküli bizalmasának, Csoj Szun Szilnek az irányítása alatt állt.
Forrás: MTI

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.