BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába menekült külföldre a 260 milliót sikkasztott férfi

Spanyolországban fogták el egy filmgyártó cég volt ügyvezetőjét.

A megalapozott gyanú szerint egy 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, amelynek több mint 260 millió forintos kárt okozott – írja a police.hu.

A cég autóját 2012. június 1-jén a taggyűlési hozzájárulás nélkül felesége nevére íratta, majd egy hónappal később elrendelték a társaság végelszámolását.

A férfi ennek ellenére nem adta át a cég videó- és stúdiótechnikai eszközeit, azokat sajátjaként Hollandiába szállíttatta. Kárt okozott azzal is, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik ügyvezetése alatt álló cégnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a holland állampolgár ellen idén májusban belföldi, júniusban európai elfogatóparancsot adtak ki.

A férfit Spanyolországban letartoztatták. A spanyol hatóság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a magyar nyomozóknak átadta a férfit, akit üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.