BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős károkat okoz a szél a fővárosban

Az erős szél miatt a délutáni órákig csaknem ötven helyszínen kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét Budapesten.

Az erős szélben kidőlt fák, leszakadt ágak miatt kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét hétfőn Budapesten – tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondta: az erős szél miatt a délutáni órákig csaknem ötven helyszínen kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét Budapesten.

  • A XIV. kerületben, az Ilosvai Selymes utcában kidőlt egy tízméteres fa, egy vezeték tartotta, a tűzoltók eltávolították a fát.
  • A XIX. kerületben, az Udvarhely utcában is egy nagy fa okozott gondot, amely távközlési vezetéknek dőlt.
  • A II. kerületben, a Széher úton leszakadt egy két méter hosszú faág, a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.
  • A XXI. kerületi Erdősor utcában egy tízméteres fa az úttestre dőlt, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.
  • A XV. kerületben, a Kőrakás parkban egy faág egy autóra szakadt, eltávolították.
  • A VIII. kerületben, a Szigony utcában egy épület tetején bádoglemez lógott, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet.
  • A II. kerületi Pasaréti úton egy társasház tetején ugyancsak bádoglemez lazult meg, amelyet kötélbiztosítás mellett eltávolítottak.
  • Képünk illusztráció
    Fotó: MTI

    Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részén jelenleg is elsőfokú riasztások vannak érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán azt írta: a legerősebb széllökést eddig Tésen mérték, ahol egy elhaladó zápor mentén 107 kilométer/órás széllökés fordult elő.

    A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: hétfőn és kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos lökések kísérik. A hegyvidéki területeken 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.