BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU nem akar több haladékot adni Londonnak

Ez nem játék, ez egy rendkívül komoly helyzet. A tagállamok között kialakult hangulat pedig egyre rosszabb – közölte a német EU-s ügyekért felelős államminiszter.

Az Európai Unió türelme egyre fogy, amelyet nagyon komolyan próbára tesz London

– jelentette ki Michael Roth német EU-s ügyekért felelős államminiszter Brüsszelben, az uniós ügyekkel foglalkozó tanács ülésének szünetében kedden.

Michael Roth
Fotó: AFP

Roth újságíróknak nyilatkozva arra szólította fel a brit kormányt, tegye meg Nagy-Britannia uniós tagsága megszűnéséhez szükséges lépéseket.

Az óra ketyeg, az idő fogy. A kilépési tárgyalások kimerültek

– fogalmazott.

Berlin mindent megtett a megállapodás nélküli kiválás elkerülése érdekében, azonban Németország véleménye szerint az EU nem adhat további haladékot London „világos és pontos javaslatai” nélkül. Ez nem játék, ez egy rendkívül komoly helyzet. A tagállamok között kialakult hangulat pedig egyre rosszabb – közölte.

Amennyiben a brit uniós tagság megszűnése késedelmet szenved, az azt jelenti, hogy Nagy-Britanniának részt kell vennie ez európai parlamenti választásokon – tette hozzá Roth. Nathalie Loiseau francia uniós ügyekért felelős miniszter elmondta, minden jó szándék ellenére döntésre van szükség London részéről. nNem lehet az embereket és a vállalatokat hosszantartó bizonytalanságban hagyni – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.