BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghaladta a tízezret a járvány kezdete óta megfertőzöttek száma Horvátországban

A horvátországi betegek közül 262-en vannak kórházban, közülük tizenhárman lélegeztetőgépre kapcsolva.

Horvátországban meghaladta a tízezret a járvány kezdete óta jegyzett koronavírussal fertőzöttek száma – derült ki a válságstáb vasárnapi jelentéséből.

A horvát testület jelentése szerint

az elmúlt 19 órában 262-vel nőtt a koronavírusos esetek száma, és elérte a 10 123-at. Egy új haláleset történt, így a járvány horvátországi halálos áldozatainak száma 184-re nőtt. A betegek közül 262-en vannak kórházban, közülük tizenhárman lélegeztetőgépre kapcsolva.

Az aktív betegek száma 2727, ez a legtöbb a járvány kezdete óta. Hatósági házi karanténban 8879-en vannak.

Fotó: VG

Horvátországban a turisztikai szezon miatt szeptember 7-én kezdődik a tanév, már évek óta mindig a hónap második hétfőjén.

A szájmaszk viselése csak abban az esetben lesz kötelező, ha az intézmények nem tudják biztosítani a kötelező 1,5-2 méteres távolságtartás feltételeit az osztálytermekben. Az általános iskolák alsós tagozataiban ugyanakkor sem a tanítóknak, sem a gyerekeknek nem kell maszkot hordaniuk.

A diákoknak mindvégig az osztálytermekben kell maradniuk, csak kísérettel mehetnek ki a mosdóba, a szünetekben is a tanteremben kell tartózkodniuk, és étkezniük is ott kell. A szabályok a járványhelyzet függvényében a jövő héten még változhatnak.

Horvátországban szeptember 7-én kezdődik a tanév, már évek óta mindig a hónap második hétfőjén. A szájmaszk viselése csak abban az esetben lesz kötelező, ha az intézmények nem tudják biztosítani a kötelező 1,5-2 méteres távolságtartás feltételeit az osztálytermekben. Az általános iskolák alsós tagozatiban ugyanakkor sem a tanítóknak, sem a gyerekeknek nem kell maszkot hordaniuk. A diákoknak mindvégig az osztálytermekben kell maradniuk, csak kísérettel mehetnek ki az illemhelyiségbe, a szünetekben is a tanteremben kell tartózkodniuk, és étkezniük is ott kell. A szabályok a járványhelyzet függvényében a jövő héten még változhatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.