BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb gyanús eset a kispesti vagyonkezelőnél

A Magyar Nemzet cikke szerint a lap birtokába került földhivatali dokumentumok és egy kölcsönszerződés is bizonyítják, hogy Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója 2017 decemberében 21,6 millió forintot adott kölcsön egy vállalkozónak. Kránitz vagyonnyilatkozatában azonban nincs nyoma ennek a tranzakciónak. A lap szerint a vállalkozó azért fordult Kránitz Krisztiánhoz, mert ideiglenesen bajba került és gyors, rövid távú, nagy összegű kölcsönre volt szüksége.

Az ügylet lebonyolítását a földhivatali dokumentumokon kívül a lap birtokában lévő kölcsönszerződés is bizonyítja. Eszerint a kölcsönért cserébe a kispesti vagyonkezelő igazgatója vételi jogot jegyeztetett be két ingatlanra. A 2017. december 5-i keltezésű kölcsönszerződésben Kránitz Krisztián jogosultként, a vállalkozó és hozzátartozója pedig kötelezettekként vannak megnevezve. A vagyonkezelő igazgatója 21,6 millió forintot adott kölcsön a vállalkozónak egyéves időtartamra, amelyet a futamidő lejárta előtt egy összegben kellett visszafizetni. A tartozást készpénzben, egy összegben kapta meg a vállalkozó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.