BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor és Szijjártó Péter egyeztetett

A kormányfő elrendelte, hogy csak az mehet vissza dolgozni a kormányba, akinek két negatív tesztje van 48 órás eltéréssel.

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter videóchaten keresztül megbeszélést folytatott. A kormányfő arra kérte a koronavírussal fertőzött Szijjártót, hogy néhány napig mindenképpen még maradjon otthon, egyúttal emlékeztette a minisztert, hogy

kiadott egy határozatot, hogy csak az mehet vissza dolgozni a kormányba, akinek két negatív tesztje van 48 órás eltéréssel.

A beszélgetést a miniszterelnök osztotta meg a Facebookon:

https://www.facebook.com/watch/?v=662545004427843

A miniszterelnök a felvételen elmondta: ő azt halotta, hogy külügyminiszterében „ipari mennyiségű vírus” található és ez valószínüleg úgy fordulhatott elő, hogy egy szuperfertőzővel találkozott korábban.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A külügyminiszter az állapotáról azt mondta: úgy érzi magát, mint az az ember, akiben benne van az a vírus, amiről még több a kérdés, mint a válasz.

A betegség Szijjártó szerint mentálisan még kicsit megterhelőbb is, mint fizikailag.

A külügyminiszter egy másik videóban elmondta, hogy az orosz fejlesztésű szputnyikra keresztelt szer megkapta „az első félidei jelentését”, amely szerint

92 százalékos hatékonyságúnak minősítették a koronavírus ellen.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158743242716093

A miniszterelnök elmondta, hogy

az a fontos, hogy minél több fajta vakcinát szerezzen be az ország.

Szijjártó hozzátette, hogy

az orosz vakcinából másfélhéten belül küldik az első mintát laboratóriumi vizsgálatra. Kínában három cég fejleszt vakcinát, a magyar kormány pedig a kínai állam által fejlesztett szerből rendelt.

Szijjártó Péter múlt hét hétfőn Kambodzsában járt, másnap Thaiföldön lett pozitív a tesztje. A helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter egy ideig egy bangkoki kórházban tartózkodott, majd hazaszállították. Szijjártó az otthoni karanténjából folyamatosan beszámol az állapotáról, illetve az országot érintő gazdasági döntésekről, illetve a koronavírus elleni vakcinák és a gyógyszerek beszerzéséről is.

 

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.