BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Debrecenbe is megérkezett a vakcina szállítmány

A katasztrófavédelem szállítja a koronavírus elleni vakcinát.

Debrecenbe is megérkeztek a koronavírus elleni vakcinák – hangzott el az M1 Híradójában szombaton kora délután.

A helyszínen tartózkodó tudósító azt mondta: Debrecenben mintegy 6 ezer egészségügyi dolgozó van, és harmaduk, vagyis kétezer ember döntött úgy, hogy kéri az oltást. A hajdú-bihari megyeszékhelyen vasárnap kezdik az egészségügyi dolgozók oltását – mondta az M1 tudósítója.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A katasztrófavédelem szállítja a koronavírus elleni vakcinát a Dél-Pesti Centrumkórházból a többi budapesti és vidéki oltópontra.

Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának jelentése szerint a budapesti és a vidéki szállítmányok szombat délelőtt már elindultak a Dél-Pesti Centrumkórházból.

A koronavírus elleni vakcina első szállítmánya szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt. A Pfizer-BioNTech oltóanyagát elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba vitték, ezután az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítják.

Első körben közel 10 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra

Megérkezett az Európai Unió összes tagállamába, így Magyarországra is a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.